Doelstellingen van de NGBS

Het gilde doet er alles aan om juiste informatie over bier in de breedste zin te vertrekken. Dat gebeurt door voorlichting vanuit de website, het aanwezig zijn op festivals en bierproefavonden en door het geven van presentaties en workshops op aanvraag. Het NGBS werkt ook samen met horeca ondernemingen en brouwerijen.

  • Voorlichting over productie, presentatie en proeven van bieren
  • Aanwezig zijn bij en verrichten van keuringen
  • geven van verschillende workshops als proeven, foodpairing en zelf bierbrouwen
  • Advies aan horeca, brouwerijen en distributeurs

Partners van het Nederlands Gilde der biersommeliers

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

Bij Bier&cO houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. Eind jaren tachtig smokkelden we een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. We zijn uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs. We vormen hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is onze missie om jou de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven.

Ik zou echt willen dat jullie bier ervaren zoals ik: Een culinaire specialiteit met een ongelooflijke rijkdom van stijlen, geuren, smaken en tradities! Ik hoop dat ik julie enkele van de vele aspecten van het bier tijdens een bierproeverij, een beer & food pairing of brouwcursus kan laten zien.

Bierliefde.nl is dé site voor bierliefhebbers en foodies in Nederland en België. Je vindt hier inspiratie en tips voor festivals, hotspots en lekkere recepten. Daarnaast maak je via interviews en reportages kennis met ‘de bierwereld’ wereldwijd. Bierliefde is geschreven door Doemens Diplom Biersommelier Yvonne van Houtum.

SNAB Bierbrouwers is opgericht op 24 januari 1991. Missie is 'het promoten van de biercultuur in het algemeen en van alternatieve bieren in het bijzonder'. Wij laten ons inspireren door zowel de Oude en Nieuwe Wereld. Wij volgen steeds onze eigen weg, zowel national als international.

We brew because we enjoy it. The best thing is creating taste without making concessions. Superfresh IPAs, popping stouts, creamy tripels. Always top quality, because we don't do it for anything less. We want to let as many people as possible enjoy this, because our beer is brewed for drinking.

Arvid is Internationaal Biersommelier, kok, docent aan de bieropleiding, jurylid bij bierkeuringen en -wedstrijden, speaker over bier en eten en uiteraard een genieter. Ik werk aan projecten van brouwerijen en Bierista.Mocht je een keer advies nodig hebben, dan kunt u mij via de link bereiken.

Een organisatie die verbindingen legt tussen brouwerijen, horeca en consumenten. Dit doen wij door het organiseren van proeverijen en bierevenementen. We geven advies over bier aan tafel, over het samenstellen van een goede en gevarieerde bierkaart, het op de markt brengen van Dé Bierkaart van Nederland en het importeren en leveren van de Beer Foam Stop. Als het met speciaalbier te maken heeft: bel of mail ons!

Brouwerij waar op ambachtelijke wijze klassieke bierstijlen als nieuwe bieren gebrouwen worden. De brouwerij is omringd door het historische landschap van de Achterhoek. Oprichter Steve Gammage leidt een team dat recepten ontwikkelt door te werken met de beste ingrediënten en die onze banden met de Achterhoek en haar historie benadrukken.

Proef de Stilte van La Trappe Trappist. Een integer gebrouwen bier dat smaakt naar meer. Als je goed proeft, herken je het belangrijke ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met de monniken. De stilte.

Scroll naar top