nederlands Gilde
der biersommeliers

Het gilde geeft informatie en deelt kennis over bier

Welkom!

De website NGBS is momenteel nog IN BEWERKING

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers heeft een netwerkfunctie.

Informatie en kennis worden uitgewisseld over ontwikkelingen in de bierwereld.

DSC06138-gecompr-1-300x300

Wat is het Gilde?

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers (NGBS) is een brancheorganisatie voor de erkende biersommelier. Gilde-leden hebben een afgeronde opleiding van StiBON, inclusief Doemens-module of het Siebel Institute.

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers draagt op een positieve manier de biercultuur uit, in het bijzonder de Nederlandse biercultuur.

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers is een stichting, opgericht op 26 april 2017 en geregistreerd bij de KVK onder nummer 68644930.

Keuring

Wat doet het Gilde?

Het Nederlands Gilde der Biersommeliers (NGBS) verstrekt allereerst informatie over bier en de biercultuur in de breedste zin van het woord.

Het NGBS is aanwezig op evenementen, geeft presentaties en doet aan trainingen en nascholingen om consumenten, brouwers, horecaondernemingen en voornamelijk sommeliers optimaal te informeren omtrent bier en aanverwante producten.

Door de stijgende populariteit van bier verschijnt er meer, maar soms ook onjuiste, informatie en wordt bier niet altijd correct geserveerd.

Het NGBS biedt hierin hulp!

DSC05737-gecompr

Activiteiten

Het Gilde organiseert een aantal malen per jaar bijeenkomsten voor leden. 

In 2017 tijdens de Week van het Nederlandse Bier  ontvingen wij 75 internationale biersommeliers. Deze bijeenkomst was een bezoek aan het Nederlands Bierproeffestival en Brouwerij Koningshoeven met als afsluiting een bier-vis-barbecue op het Scheveningse strand.

Elke twee jaar organiseren wij vijf grote evenementen en driemaal per jaar een informatieve bijeenkomsten.

Kijk bij activiteit wat er gepland staat!

Hoe kan ik lid worden van het Gilde?

Lid worden van het Nederlands Gilde der Biersommeliers kan enkel en alleen als je de volledige opleiding tot internationaal biersommelier met goed gevolg hebt afgerond.

Home 1

Een biersommelier...

 • Weet alles van de bereiding van bieren
 • Herkent bieren en bierstijlen aan uiterlijk, geur en smaak
 • Kan deskundig advies geven over kwaliteit en keuze aan bieren
 • Is vaak ook thuis in foodpairing en kan hierover workshops geven
 • Is betrokken bij het keuren van bier voor brouwers en horeca
 • Aanwezig bij wedstrijden als jury
 • Het NGBS Bestuur

  Het Gilde is opgericht op 26 april 2017, het bestuur heeft de volgende bezetting

  Van proeverijen, koken met bier, advies geven tot het schrijven van recepten en brouwen, bier is haar passie! Ze bezoekt bier festivals in binnen en buitenland en is internationaal Biersommelier sinds 2018.


  Monique
  Monique Biben
  Algemene zaken

  Internationaal Biersommelier sinds 2014, bekend als kok, schrijft boeken over bier en eten. Als jurylid te vinden bij keuringen en proeverijen. Proeft veel, geeft workshops, proeverijen, les aan de bieropleiding en masterclasses. Heeft iets met Orval.

  Axel is verbonden aan een Duitse familiebrouwerij en zijn liefde voor bier moet na 12 generaties wel genetisch van aard zijn. In 2013 deed hij de opleiding tot internationaal biersommelier en sinds het begin van het gilde is hij onze penningmeester. Axel kun je wakker maken voor een Vlaams Rood of Bruin

  Home 3
  Axel Röhm
  Penningmeester

  Internationaal Biersommelier vanaf 2013 en oprichter van De Bierverbinding. Geeft advies aan brouwerijen en horeca, organiseert masterclasses, proeverijen, evenementen.

  In 2015 afgestudeerd als “Diplom-Biersommelier” bij de Doemens Academie nu druk bezig met het brouwen en uitbreiden van de Uthoka Brouwstudio te Berlicum.

  "Bier is leuk; bier is lekker"

  Contact opnemen over

  Vragen algemeen en PERS

  Arvid Bergström:
  06-12083532
  arvid@ngbs.nl

  Pers en publiciteit:

  Frans Ruiter:
  06-28945451
  frans@ngbs.nl

  Vragen van leden:

  Secretariaat:
  secretaris@ngbs.nl

  Scroll naar top