Antwerpen – een biertour door de stad van het ‘Bolleke’

door: Alexander Geoffrey Koole

Het is altijd leuk om met een groep een stad te leren kennen op biergebied. Op 14 juni zijn we daarom met 17 Biersommeliers Antwerpen gaan verkennen.

Iedereen was op tijd ‘onder de grote klok op het station’, of zelfs te vroeg, zodat we zonder vertraging de stad in konden gaan. Na flink doorstappen door de grote winkelstraat kwamen we nog voor 12 uur aan bij onze eerste stop. Jazzcafé de Muze, een pand met heel veel laagjes en waar een stel kinderen rond zou kunnen rennen over de verschillende trappetjes. Gelukkig waren er geen kinderen en waren we zelf als kinderen zo blij om een Westmalle Duo van tap te kunnen krijgen.

Langs het 11e gebod én met het verhaal hoe Antwerpen mogelijk aan zijn naam is gekomen, stapten we door naar Café Beveren aan de Schelde. Van buiten lijkt het een aftands buurtkroegje, maar een Bolleke onder het genot van het orgel binnen stemde ons vrolijk.

We gingen nog even de Scheldetunnel in, wat heel erg doet denken aan de Maastunnel in Rotterdam. Maar toen er werd verteld dat er geen bier is aan de overkant gingen we toch maar weer omhoog.

Een frietje stoofmayo bracht ons verder naar Station 1280 wat naast brouwerij Uncharted zit. Die was helaas dicht, en ondanks dat 1280 ook hun bieren niet schonk genoten we weer van Belgisch bier. De keuze was voor mij gevallen Saison Dupont en een Lambiek van 3 Fonteinen. Er werd ook nog een Brett Saison van de la Senne gedeeld, waarover we het eens waren dat die droger dan droog was.

Er stond ons een grote afstand te wachten en dus stapten we de metro in (wat in mijn ogen meer een tram leek). Onder het spoor aan de rand van het centrum gingen we langs bij Cabardouche. We begonnen met zijn allen met een Imperial Pils en hadden het geluk dat het fust net werd gewisseld halverwege onze bestelling. De een was kraakhelder, terwijl het nieuwe fust troebel en fruitiger overkwam. Daarna ging ik nog voor een Sour met granaatappel en de Blonde Stout, die ook echt blond was.

Tijd om eten bracht ons naar Bar Luca. En met Orval op de kaart was de keuze makkelijk. Ook een Tripel d’Anvers kon niet worden overgeslagen.

Naborrelen deden we in de Beerlovers Bar. Het was een mooie dag!

Comments are closed

Antwerpen – een biertour door de stad van het ‘Bolleke’

door: Alexander Geoffrey Koole Het is altijd leuk om met een groep een stad te leren kennen op biergebied.[…]

Play-off voor een WK plaats 25 maart 2025 in de Jopenkerk in Haarlem

Wat een fantastische avond hebben we gehad tijdens de play-off bij de Jopenkerk in Haarlem!  We willen graag onze[…]

Léon Rondenburg presenteert zijn bier
Biersommeliers strijden op Nederlands Kampioenschap Biersommeliers

[persbericht] Léon Rodenburg verovert titel Op 24 november 2024 vond bij Brouwerij De Molen in Bodegraven het 4e Nederlands[…]